Campus Tongeren

Week van 9 april 2020 (bericht en foto’s)

Vrijdag 10 april 2020

 Beeldbellen, venster contacten en raamschilderingen

Lieve familieleden en vrienden,

Dagelijks kunnen jullie meevolgen en meegenieten van de vele foto’s die gepost worden in onze besloten facebookgroep ‘Vrienden van WZC sint- Franciscus’.  We zijn momenteel met bijna 200 leden.   Je bent van harte welkom, moest u nog geen lid zijn.  Wel graag de bijhorende vragen even invullen, dit schept duidelijkheid voor de beheerders van deze groep zodat ze u als lid gericht kunnen aanvaarden.

Vervolgens belichten we hier elke week een thema waarvan we hopen dat het u aanbelangt.

Sinds 30 maart zijn jullie in de mogelijkheid om tussen 14u en 15u  onze binnentuinen te betreden en zodoende een ‘venstercontact’ te hebben met al onze bewoners.

We zien dat hier zeer regelmatig gebruik van wordt gemaakt.  Soms wordt de telefoon er nog extra bijgehaald om elkaar beter te verstaan.   Heel fijn!  Wel graag aandacht voor het bewaren van de nodige afstand.

Ook het beeldbellen kent een fijne start.   De eerste kennismaking met deze nieuwe technologie bracht veel verwondering bij onze bewoners.  ‘Amai, ik wist niet dat ik mijn dochter zo goed zou kunnen zien.  Ze is precies zo dichtbij’.    We oefenen nog regelmatig om de tablet goed vast te houden, anders verdwijnen we uit beeld J

Niet alle beeldbelmomenten zijn ingevuld, dus aarzel niet om een afspraak vast te leggen.  Wij zijn er graag voor u als verbindende schakel.

Hopelijk bent u al een keertje onze livingramen komen bezichtigen?  Zoniet, zeker doen!  Het is namelijk zo dat Véronique Cloes van ‘Het Levend Atelier’ de voorbije week drie namiddagen langs is gekomen om alle livingramen (langs de buitenkant) op te fleuren met vrolijke tekeningen en warme spreuken.  Ze heeft dit volledig gratis gedaan om onze bewoners een hart onder de riem te steken.

Hierbij een greep uit de spreuken:

  • Ik ben hartjes aan het kweken voor jou om onder je riem te steken
  • Geluk heeft geen groot huis nodig om in te wonen, maar wel een deur om binnen te gaan
  • Hoe spel je liefde?  Dat spel je niet, dat voel je
  • Alleen met het hart kan je goed zien, zegt de kleine prins.  Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.  Maar het is er wel.
  • Hou je gezicht naar de zon gericht en je zal geen schaduw zien

Het eindresultaat is wondermooi!  Onze bewoners kwamen vol bewondering kijken naar haar creatief tekentalent.  Ook de vrolijke aanwezigheid van haar twee kinderen deden onze bewoners opfleuren.  Er werd gelachen, gewuifd, vol lof gesproken en ook geapplaudisseerd.

Het was een enorm cadeau om haar bij ons te mogen hebben.  We gaan haar nog uitgebreid bedanken.

Graag tot volgende week!

Team WZC Sint Franciscus