Campus Tongeren

Week van 27 maart

Hieronder zijn twee berichten gepost: het eerste over ‘raamcontacten’ en voorts over ‘het leven zoals het vandaag geleefd wordt’.

Raamcontact bewoners/familie

Om de sociale deprivatie van onze bewoners te voorkomen werd door de instelling al voorzien in de mogelijkheid tot het afgeven van kaarten, bloemen, droge voeding (houdbaarheid minstens 24 u), tekeningen, cadeaus, …, voor de bewoners. Dit gebeurt exclusief aan de ingang van het woonzorgcentrum ter gelegenheid van onze wekelijkse wasruilmomenten van 14:00 tot 14:30 u. Daarnaast worden ook contactmogelijkheden via “beeldbellen” voorzien. Voor beide aspecten verwijzen we graag naar de informatie verspreid via de link https://coronabegralim.info/

Lokaal voor de bewoners van Campus Tongeren proberen we ook vanaf maandag 30/03 extra  “raamcontacten” voor u te organiseren, weliswaar conform aan de corona-maatregelen voor burgers binnen de privésfeer.

Praktisch zal een medewerker dagelijks op de werkdagen van 14:00u tot 15:00 u de hekjes die toegang geven via de binnenpleintjes naar de centraal gelegen kamers van het WZC (die nu permanent afgesloten zijn owv bescherming dwalende bewoners) openzetten. We vragen u voor deze raamcontacten :

  • De “social distance” richtlijnen van de overheid (Min 1.5 m tov ander familielid) strikt na te leven evenals samenscholingen aan de hekken of ramen te vermijden.
  • GEEN enkel fysisch contact doorheen een eventueel openstaand raam met uw bewoner te hebben
  • GEEN goederen af te geven via het raam (Dit mag enkel via de ingang : zie hogerop)
  • Owv privacy redenen GEEN foto’s te nemen doorheen ramen van andere bewoners (Uiteraard kan dit wel uw bewoner met wie u een één of één raamcontact heeft)
  • Tijdig de zone te verlaten. Wij sluiten immers de hekjes af om 15:00u

Deel gerust uw eerste ervaringen met ons.

Het leven zoals het vandaag geleefd wordt

Lieve familieleden en vrienden van de bewoners hier in WZC Sint-Franciscus,

Om jullie een inkijk te geven in ons dagelijks leven hier in ons woonzorgcentrum, gaan we wekelijks onze belevenissen posten zodat jullie kunnen mee volgen hoe we onze bewoners op een aangename manier plezieren.  We stellen het allemaal goed. Deze week een woordje uitleg over het kiné-gebeuren.

Onze kleurrijke kinézaal wordt momenteel niet gebruikt.  We hebben al onze massagezetels en fietsen verhuisd en geven nu kiné op de afdeling ter hoogte van de zeteltjes.  Op deze manier kunnen onze bewoners toch nog goed blijven bewegen.

Deze verhuis werd erg positief onthaald door onze bewoners.  Sommige bewoners zijn nu zelfs nog meer gemotiveerd om te komen bewegen want zo zei iemand: ‘nu hoef ik niet meer zo ver te stappen’. Dat het gezellig vertoeven is bij ons aan de zeteltjes, mag u gerust weten!  De animatoren en het verplegend personeel zorgden alvast voor mooie paasversiering, alsook enkele ludieke prenten om bewoners extra te motiveren.  Tussen het bewegen door wordt er ook goed gelachen.

Ook wordt er regelmatig bekende muziek opgezet zodat onze bewoners mee kunnen zingen.  Niet alleen de spieren worden getraind, maar ook de stembanden. Al fietsend zingen of genietend in de massagezetel: hier enkele sfeerfoto’s!

Tot volgende week! Kiné Lise, Annemie en Ludo