Campus Riemst

Het leven binnen de muren van WZC Eyckendael (week van 06 april 2020)

Beste familieleden en vrienden van onze bewoners van WZC Eyckendael,

Bij deze willen we u laten weten dat ook wij als WZC niet vrij zijn gebleven van Covid-19 positieve bewoners. In de communicatie van vorige week hebben we ook reeds enkelen aangehaald.

We volgen iedere dag opnieuw alle bewoners nauwgezet op. Bij het minste signaal nemen we uit voorzorg een bewoner ook in isolatie. We doen dan onmiddellijk een test op Covid-19. Indien negatief resultaat houden we de bewoner echter nog in isolatie om verdere ontwikkeling te kunnen inschatten. De positief geteste bewoners zetten we samen zoals we dat noemen in een lokale cohortering. In zo’n setting kunnen we dan ook via extra personeel dat daarvoor voorzien is de bewoners de nodige verzorging geven. Daarnaast bieden we onze mensen nog zoveel mogelijk activiteiten en therapieën. Mensen laten fietsen, stappen tussen de baren, cognitieve en motorische oefeningen aan de tafel laten uitvoeren.

Met de relaxatiezetels bieden we ontspanningsmomenten aan. We bewegen op muziek, onze vertrouwde deuntjes van vroeger en nu zingend.

In de Goede Week keken we al wat vooruit naar Pasen. Zo werd er op de afdelingen Paasgebak gebakken met en voor de bewoners met veel chocolade. Iedereen kon er heerlijk van smullen. Op elke afdeling werden de bewoners ook deze week verwend met spek en eieren als ontbijt.

We willen het thuisfront graag nog eens bedanken voor alle mooie tekeningen, alle leuke paasattenties voor jullie familieleden. Ten slotte wensen wij u alvast graag een Zalig Pasen toe!

Hou jullie goed !

Team WZC Eyckendael