Campus Riemst

Vrijdag 3 april 2020.

Beste familieleden van onze bewoners van WZC Eyckendael,

We willen jullie graag onze wekelijkse update brengen over het actief gebeuren binnen de muren van ons huis. Het kine-ergo-animatie-pastoraal-muziekteam staat nog steeds dagelijks voltallig voor de bewoners klaar. Zo blijft het bijgevolg mogelijk om hen de nodige therapeutische en animatieve aandacht te blijven geven. We laten onze mensen zeker niet aan hun lot over.

We gaven zoveel mogelijk bewoners deze week de kans om de dag in te zetten met een stevig ontbijt, “spek met eieren”. Velen vertelden, “in de oorlog hield ons dat ook sterk, we gaan nu ook goed eten”.

In de kapel werden in de voormiddag dagelijks verschillende vieringen opgedragen met een zeer beperkt aantal bewoners. Bidden blijft voor velen onder ons een houvast in moeilijke tijden.

In de BBO-zaal werd naarstig gefietst, gewandeld tussen de baren, behendigheidsparcours afgelegd. Iedereen doet zijn best om in goede conditie blijven. Ook onze cognitieve conditie wordt aan de BBO-tafel gevoed via constructieve vaardigheidstraining.

Een aantal bewoners genoten intussen van een uitgebreide nagelverzorging. Een mooi kleurtje op de nagels kan wonderen doen, we mogen er nog steeds mooi uitzien. Het verzorgende team zorgt dan weer voor de haren. Ze worden mooi gewassen en in de plooi gelegd.

In de namiddag konden verschillende onder jullie al kennismaken met het beeldbellen. We hopen jullie zo een aangenaam contactmoment te bieden samen met jullie familielid.  Elkaar even horen en zien kan wonderen doen. We doen ons best om iedereen zo vaak mogelijk de kans hiertoe te geven.

Op de afdeling ging de lekkerbek nog steeds door. Een afwisselende keuken, die ging van witloof in hesp (met véél kaas), kippenbillen met appelmoes en frietjes, tot koteletten met tomatensalade. Als vieruurtje bakten de bewoners appelcake en maakten ze petit-beurre-koek.

De momenten waarop we samen zingen, bezorgen ons allen even het gevoel dat er niets aan de hand is. Muziek verzacht de zeden, zegt men, wij willen het graag beamen. We gebruiken hiervoor zowel de piano, als de accordeon, of de gitaar. We kunnen met deze instrumenten ook op een veilige manier bij de bewoners op de kamer gaan, zodat ook zij de nodige ontspanning krijgen.

Zo, dan rest ons nog om jullie het allerbeste toe te wensen. Warme groeten uit het WZC Eyckendael. Hou jullie goed!

Team WZC Eyckendael