Campus Riemst

INFO VAN CAMPUSDIRECTEUR DERMONT KAREL 31 MAART EERSTE BESMETTING

Beste familieleden/contactpersonen van onze bewoners,

In alle transparantie willen wij u op de hoogte houden van de stand van zaken met betrekking tot Covid-19. Op dit ogenblik hebben wij 6 bewoners in isolatie waarvan 1 bewoner die vandaag positief getest is. Het feit dat het bij ons langer heeft geduurd vooraleer wij geconfronteerd werden met een positief geteste bewoner, heeft te maken met het feit dat wij erg streng zijn en bewoners snel in isolatie plaatsten en omdat bovendien iedereen goed de voorzorgsmaatregelen toepast.

Het is voor iedereen best wel schrikken als er dan toch iemand positief test. Wij hebben uiteraard onmiddellijk bijkomende maatregelen getroffen in Harmonie 3 waar de positief geteste bewoner verblijft. De familieleden van deze bewoner werden ondertussen telefonisch op de hoogte gebracht. Wij zullen er alles aan blijven doen om de verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

Er is heel veel nood bij familie om de bewoners te kunnen zien. We doen ons uiterste best met beeldbellen en fotomateriaal maar onze prioriteit ligt natuurlijk op goede verzorging van de bewoners. We hopen dat we hiervoor op uw begrip kunnen rekenen.

Indien u ongerust bent over de toestand van uw familielid, mag u uiteraard bellen naar de afdeling. We verzoeken u dit niet te doen tijdens de drukke momenten, maar bij voorkeur tussen 13u en 17u. Bij bewoners in isolatie of bewoners waarvan de gezondheid achteruit gaat, zullen wij zelf contact nemen met de familie.

Voor bewoners in de terminale fase (max laatste 2 weken van het leven) is bezoek van familie uitzonderlijk toegestaan, onder strikte regels. Deze familieleden zullen door ons gecontacteerd en uitgenodigd worden.

Met vriendelijke groeten,

Karel Dermont