Campus Riemst

Week van 27 maart 2020

Het leven binnen de muren van WZC Eyckendael (week van 23 maart 2020)

Beste familieleden van onze bewoners van WZC Eyckendael,

We houden ons eraan u net als vorige week te informeren over hoe wij het allen stellen binnen de muren van WZC Eyckendael. Ook deze week hebben we niet stilgezeten.

De individuele kiné ging nog steeds dagelijks door in de zaal. Daarbij kwamen de bewoners enkel met medebewoners van hun eigen afdeling in contact. Elk dagdeel kwam een andere afdeling aan bod. Zo probeerden we het “veilig” te houden voor iedereen. Naast het actieve gebeuren, genoten bewoners in het Beleefgedeelte van de BBO-zaal in de schommelstoel van een moment van relaxatie. Die rust betekende voor velen een welgekomen moment van genieten, in deze toch wel spanningsvolle tijden.

Onze tovertafel kreeg deze week een gratis update van allerlei leuke spellen vol motorische en cognitieve uitdagingen. Deze gaan van Paaseieren rapen, tot puzzelen, tot een muziekdoosje opwinden en zo een ballerina aan het dansen brengen. Een fijne nieuwe uitdaging voor de bewoners. Tijdens de Lekkerbek bakten we op de Waterburcht kippenbillen “op grootmoeders wijze” met frietjes en appelmoes, op het gelijkvloers kozen ze voor varkenshaasje op vrijdag en op het eerste verdiep smullen ze vrijdag van tomatensoep en spaghetti bolognese.

Deze week stond ook in het teken van de jarigen van de maand maart. Onze maandelijkse verjaardagskoffie vierden we nu per afdeling gespreid over verschillende dagen. We zongen voor onze jarigen, gaven hen een geschenkje, aten een lekker stuk taart en gingen daarna verder met een gezamenlijk zangmoment. Gezelligheid troef!

Dat “ons goed en gezond voelen” voor velen nog steeds door de maag gaat, werd door onze attente medemensen uit de samenleving niet vergeten. Een buurtbewoonster verraste ons met wafels, genoeg om alle bewoners en personeel te verwennen.

Daarnaast werden we door Unizo in de watten gelegd. Ze brachten ons via bakkerij Emmerix taart voor allen.

Met de zon nog steeds van de partij, houden we ons hier goed en willen we u het allerbeste toewensen!