Campus Riemst

Vrijdag 20 maart 2020

Bericht Campusdirectie Karel Dermont

Beste familieleden van onze bewoners van WZC Eyckendael,

We bedanken graag iedereen die kaartjes of brieven schreef voor onze bewoners. Deze worden voor hen voorgelezen  en opgehangen aan het prikbord indien ze gericht zijn aan alle bewoners. Even een korte blik op de afgelopen week:

Op maandag kwamen een aantal bewoners genieten in het Beleefgedeelte van de BBO-zaal. Sommigen lagen in de massagezetel, anderen op het waterbed, sommigen werden aan de tovertafel cognitief en motorisch geprikkeld, anderen genoten dan weer in de schommelstoel van een moment van rust. Op dinsdag werd gekookt tijdens de lekkerbek. We bakten koteletten met een slaatje van rauwe witloof. De bewoners hebben er heerlijk van gesmuld. Op woensdag werden de nagels van een aantal bewoners verzorgd tijdens een moment van manicure. Ook werd er op de afdelingen in kleine groepen, gespreid over de verschillende livings, gezongen onder begeleiding van de accordeon. Dagelijks gaat de BBO nog door in de zaal. Er vindt dan ergotherapie en kinesitherapie plaats. Op woensdag en donderdag wordt dit nog aangevuld met muziektherapie. De bewoners die in de relaxatiezetel zaten, konden intussen luisteren naar de live-pianomuziek. Uiteraard genieten we dagelijks ook zoveel mogelijk van de lentezon in onze tuinen. De bewoners hebben al veel buiten gezeten en in de binnentuin wordt gewandeld. Zo kunnen we allen de lente opsnuiven.

U ziet, we stellen het goed, de bewoners zijn tevreden en bewaren alle rust in deze spannende tijden. We streven ernaar iedereen fit en gezond te houden, “Een gezonde geest in een gezond lichaam” en wensen u hetzelfde toe.