Bezoekregeling vanaf 8 mei 2021

De taksforce heeft de nieuwe bezoekregeling kenbaar gemaakt. Wij vatten als volgt samen:

Vanaf zaterdag 8 mei:

 • kunnen bewoners twee knuffelcontacten op bezoek krijgen, die om de twee weken kunnen wisselen, en die bovendien “samen op bezoek kunnen komen als ze tot hetzelfde huishouden behoren“. Ook omgekeerd kan de bewoner bij die knuffelcontacten binnenshuis op bezoek gaan; 
 • mogen bewoners daarbovenop nog andere bezoekers ontvangen die wel een chirurgisch mondneusmasker blijven dragen en de afstandsregels respecteren (het betreft hier ‘sociale contacten’). Dit aantal wordt ook beperkt tot 2 gelijktijdig (uitzondering in het geval van een terminale situatie);
 • mogen bewoners en bezoekers elkaar buiten ontmoeten met tien mensen tegelijk, ook buiten het WZC, zoals in de rest van de samenleving;
 • gaat de cafetaria opnieuw open als ontmoetingsruimte voor bewoners én hun bezoekers, maar niet voor externen. Wij vragen aan de familieleden om het contact aan tafel te beperken tot de familiebubbel. U dient ook een mondneusmasker te dragen van de kamer tot de cafetaria. In de cafetaria zullen wij het aantal tafels zodanig schikken dat de afstandsregel gewaarborgd zijn. Het aantal plaatsen zal dan ook beperkt zijn. De bezoekuren per campus zijn als volgt:
  • Sint Elisabeth Hasselt: elke dag van 14.30 tot 17 uur, met bediening, ook in de polyvalente zaal;
  • Sint Franciscus Tongeren: elk dag open (behalve voorlopig niet op zaterdag), van 14 tot 17 uur – met bediening
  • Eyckendael Riemst: iedere dag open en op alle weekdagen van 14 tot 17 uur met bediening.  
 • Om te voorkomen dat er te veel bezoekers (knuffelcontacten en sociale contacten) tegelijk naar de bewoner komen, vragen wij aan de familie van de bewoner om onderling af te stemmen wie wanneer aanwezig zal zijn. Zo kan voorkomen worden dat wij bezoekers terug naar buiten moeten sturen.
 • Mondneusmasker dragen, handen ontsmetten, en registreren van het bezoek bij het binnenkomen in het woonzorgcentrum blijft verplicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s