Bezoekregeling vanaf 5 april 2021

Beste familieleden,

Wij hadden beloofd om de bezoekregeling begin april te evalueren. Graag maken wij u verdere versoepelingen over.

Tot heden kon er enkel bezoek plaatsvinden tijdens welbepaalde uren in de namiddag en ’s avonds. Vanaf 6 april zijn er geen restricties meer op dit vlak. Onze woonzorgcentra stellen hun deuren terug open (op deze wijze komen wij tegemoet aan familieleden die nog moeten werken en waarvoor het niet mogelijk is in de namiddag/avond te komen). Mogen wij u wel vragen rekening te houden met de uren van verzorging (tot 11 uur) en met de maaltijden. Het is NIET toegelaten om uw vader/moeder in de living te bezoeken tijdens de maaltijden. Indien u een hand wil toesteken tijdens de maaltijden dan kan dit enkel op de individuele kamer.

Voor bewoners die in ‘contactdruppelisolatie’ worden geplaatst (degene met specifieke klachten) is er enkel -zoals voorheen- bezoek mogelijk op woensdag en op zondag van 15 tot 17 uur. Betrokken familieleden worden op voorhand telefonisch verwittigd. Bij uw bezoek krijgt u (aan de kamer) de nodige beschermingsmaterialen aangeboden.

Het aantal CONTACTPERSONEN blijft behouden op TWEE gedurende 14 dagen die niet tegelijk op bezoek mogen komen. Na 14 dagen mogen deze wisselen. Het is, zoals voor ieder van ons, toegelaten om met vier naar buiten te gaan. Concreet kan u dus samen met uw vader/moeder, in een groepje van vier (inclusief bewoner) naar buiten gaan om te wandelen.

Wij kregen ook meerdere vragen of de bewoner mee naar huis mag. Opnieuw gelden hier de regels van de Federale overheid die beperkingen oplegt en die u moet respecteren. Thuisbezoek kan dus enkel bij degenen die ook (in deze 14 dagen) vaste bezoeker zijn. Er mogen tijdens dit huisbezoek geen andere personen aanwezig zijn. In uw tuin is het wel met een groepje van vier aanwezig te zijn.

Wij vragen u- in het kader van contacttracing- om u te registreren aan het onthaal, evenals de diverse veiligheidsmaatregelen (desinfectie handen, dragen mondneusmasker, sociale distance, hoest- nies en snuithygiëne) nauwgezet na te leven.

Tenslotte, de kapper is opnieuw gestopt, de pedicure blijft wel voortwerken (omdat het hier om gezondheidsinterventies gaat).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s