Tijdelijke verstrenging bezoekersregeling

Beste familieleden,

Op 28 januari zijn al onze bewoners en personeelsleden (van de drie campussen) een eerste keer gevaccineerd. Dat is ongetwijfeld goed nieuws. Het Pfizer vaccin biedt na een 10-tal dagen goed 50% bescherming tegen de (ergste) symptomen. De 95% bescherming van het vaccin wordt pas geboden 10 dagen na de 2de toediening. Eenvoudig weergegeven: na 31 dagen is er een maximale bescherming.

Intussen bestaat nog steeds de kans dat men besmet geraakt en dus ziek wordt. Er is hier het grote risico dat de tweede vaccinatie voor een gehele campus wordt uitgesteld. In voorkomend geval blijft de beschermingsgraad laag (op 50%) en kan het normale leven nog niet opgenomen worden. Daarenboven is er de wetenschap dat het vaccin niet belet om drager te zijn van het virus (zonder dat men weliswaar nu ziek wordt). Men kan het virus dus nog steeds overdragen aan iemand die niet gevaccineerd is.

De uitrol van de vaccinatiestrategie veroorzaakt een zekere euforie wat begrijpelijk is. We zijn echter beducht dat er hierdoor minder nauw wordt omgesprongen met de noodzakelijke beschermende maatregelen. Om deze reden zien wij dat meerdere woonzorgcentra in Vlaanderen hun BEZOEKREGELING (opnieuw) verstrengen, temeer omdat er andere, meer besmettelijke, Covid varianten opduiken. Dit is zeker de situatie in meerdere regio’s in onze provincie, meer specifiek in Zuid Limburg. Het Agentschap “Zorg en gezondheid” adviseert daarom in zijn laatste update om kamerbezoeken in te ruilen voor contacten in collectieve ruimten (zoals dit voorheen het geval was).

Om deze redenen is onze huidige bezoekregeling, waar u met twee familieleden gedurende 14 dagen elke dag welkom bent, te ruim (zeker als wij dit vergelijken met overige woonzorgcentra). In het kader van bijkomende risico-indamming tot eind februari 2021, willen wij het aantal bezoekers beperken tot 1 persoon per 14 dagen (die elke dag welkom is op de kamer). Daarna mag er gewisseld worden. Hierdoor beperken wij het risico met 50%. Wij vragen onderling binnen de familie de nodige afspraken te maken wie dit is.  Deze persoon zal zich maximaal schikken aan de gekende maatregelen: mondmasker dragen, geen fysiek contact – afstand van 1,5 meter, frequent handen ontsmetten. Om dezelfde reden vragen wij zeer expliciet om externe bezoeken tijdelijk uit te stellen en zich te beperken tot deze omwille van medische akten.

Deze regeling geldt vanaf heden tot 1 maart 2021.

 Dank voor uw begrip,

Het directieteam

4 gedachtes over “Tijdelijke verstrenging bezoekersregeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s