Eindelijk….

Eindelijk een blogbericht dat wij met vol enthousiasme kunnen schrijven. Het Agentschap “Zorg en gezondheid” heeft ons vorige week de data laten weten waarop de vaccins geleverd worden voor de Covid-vaccinatie van onze bewoners:

  • Hasselt: 19 januari vanaf 14 uur;
  • Tongeren: 28 januari vanaf 14 uur;
  • Riemst: 28 januari vanaf 14 uur.

De inentingen zullen gebeuren onder supervisie van dr. Peeters (CRA) en dr. Lambrechts. Per campus zijn er vaccinatieteams samengesteld om op de kamer van de bewoner de vaccinatie toe te dienen. Na 21 dagen wordt dan de tweede vaccinatie toegediend. De vaccinatie zal goed 3 uur duren. Wij hopen op dat ogenblik ook reeds over de vaccins te kunnen beschikken voor de inenting van onze personeelsleden. Wij zijn inmiddels operationeel klaar (het operationele logistieke proces werd getest, zoals ook een dry run).

Uit de bevraging van onze bewoners blijkt dat ruim 98% heeft aangegeven om gevaccineerd te willen worden. Bij onze personeelsleden ligt dit percentage op 83%.

Om de vaccinatie volt te laten verlopen willen wij een verzoek richten aan de familie. Als het mogelijk is zouden wij graag hebben dat één familielid aanwezig is in de namiddag. Dit werkt geruststellend voor de bewoner en daarbij is een monitoring na vaccinatie ook bijkomend verzekerd (die wij trouwens ook voorzien).

Mogen wij u ook vragen die dag uw vader/moeder niet te komen afhalen voor andere gelegenheden (voorbeeld: bezoek oogarts of dergelijke). Tenslotte vragen wij u om onze medewerkers die dag maximaal te laten focussen op dit vaccinatieproces en hen niet te belasten met allerhande vragen.

Onze bezoekregeling blijft, tot nader bericht, lopen zoals voorheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s