Belangrijke verruiming van de contactmogelijkheden: groepswandelingen.

Afgelopen vrijdag brachten wij u het weinig aangename nieuws dat in onze woonzorgcentra weerom het bezoekrecht sterk wordt beperkt. Dit alles heeft een grote impact op het mentale welbevinden van onze bewoners die zich grotendeels afgesneden zien van hun geliefden. Om deze reden willen wij, zeker in de zomerperiode, inzetten op alternatieven. Afhankelijk van de campus wordt hierbij gedacht aan de mogelijkheden die de tuin bieden maar ook aan geleide wandelingen. In dit bericht zoomen wij in op het laatste.

Wij starten vanaf volgende week maandag met ‘georganiseerde wandelingen in kleine groepen van maximum 5 bewoners en 5 familieleden (om de samenscholingsregel van 10 niet te overschrijden).

Wij ontvangen u op een bepaald uur aan het onthaal (het woonzorgcentrum blijft dus voorts gesloten) waarna u zich kan begeven naar de kamer van uw vader/moeder om hem/haar klaar te maken voor de wandeling. U heeft geen contact met andere bewoners, personeelsleden of familieleden op de afdeling. Alle nodige voorzorgsmaatregelen dienen gerespecteerd te worden (handhygiëne, steeds dragen van een chirurgisch neusmondmasker vanaf het betreden van het woonzorgcentrum tot einde bezoek). Op deze wijze blijven wij conform de regeling van de “sociale bubbel van vijf personen”.

U krijgt de nodige tijd om uw vader/moeder klaar te maken en om naar het verzamelpunt (onthaal) te komen waarna de wandeling “gezamenlijk” kan starten. Iedereen houdt zich aan dezelfde route, er wordt GEEN zijweg genomen om bijvoorbeeld naar een cafetaria te gaan. Bij de terugkomst mag u uw vader/moeder terug afzetten op de kamer om daarna het woonzorgcentrum direct te verlaten. Wij benadrukken dat het ophalen en terugbrengen van uw vader/moeder op de kamer beperkt moet blijven tot het aan- en uitkleden voor de wandeling en niet als bezoekmoment mag beschouwd worden.

Wij expliciteren hier ondubbelzinnig dat degenen die de afspraken niet naleven (niet direct vertrekken na de wandeling, de groep verlaten, geen mondneusmasker dragen, ….) een volgende keer geweigerd zullen worden.

Gelet op de specificiteit van elke campus is een aparte regeling uitgewerkt die u hieronder kan raadplegen.

Wij duimen nu voor goed weer !! Geniet van deze contactmomenten.

Directie en teamleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s