Verdere versoepelingen…

Gisteren ontvingen wij een nieuwe omzendbrief van het Agentschap “Zorg en gezondheid” waarin verdere mogelijkheden worden geboden om tot versoepeling van bezoeken te kunnen overgaan. Dit gebeurt door de invoering van twee nieuwe begrippen: enerzijds ‘persoonlijke of leefgroepbubbel’ en anderzijds ‘sociale bubbel’. Wij willen u niet belasten met verdere duiding hieromtrent maar vertalen dit concreet in verdere versoepelingen die ingang vinden vanaf maandag 6 juli.

Heden bieden wij de familie/naasten/kennisen de gelegenheid om 3 keer per week op KAMERbezoek te komen (van 14 uur tot 16 uur). Dit wordt nu verder verruimd tot alle dagen (inclusief weekends) tussen 14u tot 17u 30 en 18u30 tot 20 uur. Tussen 17u30 en 18u 30 is geen kamerbezoek mogelijk omdat wij dan het avondmaal serveren (de living wordt als een leefgroepbubbel beschouwd waar geen familie is toegelaten). Het aantal gelijktijdige bezoekers op de kamer wordt verhoogd tot maximum 3.

Het is ook niet langer nodig om u aan het onthaal te registreren noch aan te bellen. Wij verzoeken u wel zich te registeren op een document dat zich bevindt op de kamer (desgevallend gebruikt voor contacttracing). Wij vragen ‘op eer‘ éénmalig te verklaren dat u de voorbije 14 dagen Covid symptoomvrij bent geweest, niet positief bent getest en geen contact gehad te hebben met een besmet persoon (de formulieren liggen aan de balie) en zo ja zich te onthouden van ieder kamerbezoek tot deze 14 dagen voorbij zijn.

U dient een (zelfmeegebracht) mondneusmasker te dragen van het onthaal tot op de kamer waar u dit (binnen de persoonlijke of sociale bubbel) mag afdoen.

Aan het onthaal is het nodige ontsmettingsmateriaal voorzien dat u desgevallend kan meenemen tot op de kamer (daarna terug meebrengen naar het onthaal).

Mogen wij u verzoeken om onze personeelsleden zo beperkt mogelijk/niet aan te spreken, wij willen hier de contacten (en kansen op besmetting) zo klein mogelijk te houden.

U mag de bewoner vanaf 6 juli ook autonoom meenemen naar buiten om een terrasje te doen, op restaurant te gaan, een thuisbezoek te brengen of voor een wandeling. Dit kan alleen op uren dat er kamerbezoek mogelijk is. Afspraken in het zakelijke kader (voorbeeld: naar de tandarts) kunnen op elk ogenblik mits dat u dit op voorhand meldt aan het team.

Onze (mobiele) bewoners mogen vanaf 6 juli ook autonoom terug naar buiten, zonder beperkingen. Eindelijk mogen zij terug deel uitmaken van het sociale leven mits opvolging van identieke voorzorgen in de gevallen zoals bepaald door de Nationale Veiligheidsraad (oa. behouden van 1,5 meter afstand, …).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s