U bent welkom …van harte !!

De voorbije 10 weken hebben wij via deze blog getracht een brug te vormen tussen u als familie en de bewoner in één van onze woonzorgcentra. En u heeft deze blog veelvuldig gelezen, getuige het feit dat er 5.725 unieke bezoeken werden genoteerd. Nu nemen wij afscheid van u, ttz. wij zullen niet langer elke week ‘s zondags een bericht posten. Enkel als er belangrijke berichten zijn wordt de blog terug geactiveerd.

De reden van de stopzetting van een “wekelijkse blog” is natuurlijk erg simpel: de situatie in onze woonzorgcentra is momenteel onder controle maar belangrijker is dat u vanaf maandag weer terug nabij contact kan hebben met uw vader/moeder/familielid. U bent welkom… van harte !!

Wij willen deze blog afsluiten met een uitdrukkelijke dank aan….

Dank … aan u als familie

Dank voor de vele steunberichten, attenties die wij mochten ontvangen. Zij waren hartverwarmend. U heeft ons een mooie som overgemaakt waarmede wij drie grote pancardes hebben aangekocht die nu aan onze gebouwen uithangen. Het feit dat onze medewerkers weten dat dit door giften van de families is aangekocht doet hun extra deugd.

Dank aan de bewoners

Zij hebben veel moeten missen: uw bezoek, de gemeenschappelijke vrijetijdsmomenten, het bezoek aan de kaper of de pedicure, hun wekelijkse eucharistieviering, het gezellig tafelen,…. Zoals voor ieder van ons is hun routine volledig overhoop gehaald maar bij hun gold sterker het isolement. Dank voor hun geduld en begrip.

Dank aan alle medewerkers

Het is hier niet direct de plaats om onze dank uit te spreken naar onze medewerkers (daarvoor zijn er andere fora). Hoe trots wij op hun zijn, zonder één uitzondering, hebben wij uitgedrukt in de pancarde. U kan zich overtuigen van hun inspanningen door onze Facebook pagina’s te (blijven) volgen. De foto’s en berichten van elke campus op deze blog zijn ook sprekend voor het enthousiasme.

In het bijzonder wil ik hier de coördinerende arts Dr. Peeters vermelden. Op elk ogenblik van de dag konden wij bij hem terecht. Ontelbaar zijn de mails, telefoons en contacten geweest waarop hij zijn advies verstrekte. Dank.

Dank aan de Vlaamse overheid

Deze laatste dank zal misschien verrassen. In de media is er gesproken over een falende overheid.

Het is zeker zo dat er in de eerste weken weinig ondersteuning kwam (zeker op het vlak van benodigde beschermingsmaterialen). Maar heeft deze wereldwijde pandemie niet “iedereen” in snelheid genomen. De overheid en zijn administratie hebben alle zeilen bijgezet en tracht nu te ondersteunen waar het kan. En ook zij moet constant bijsturen in haar richtlijnen omdat er weerom nieuwe inzichten zijn gegroeid. Niet onbelangrijk in dit kader is het engagement dat de Vlaamse overheid financiële compensaties voorziet voor gederfde inkomsten (leegstand wegens opnamestop) en de gemaakte investeringen. Eigen berekeningen voor onze vzw komen heden reeds uit op ruim 110.000,-euro. Deze zorg wordt nu weggenomen.

Onze laatste woorden zijn gericht aan de vijf families die hun vader/moeder/partner hebben verloren. In deze moeilijke omstandigheden, waarbij er geen bezoek mocht plaatsvinden, is dit toch erg sereen kunnen gebeuren. Wij wensen hun alle sterkte toe in het afscheidsproces.

Met vriendelijke groeten

abrahams johan, algemeen directeur

4 gedachtes over “U bent welkom …van harte !!

 1. Gelukwensen met deze wekelijkse informatie en dank aan iedereen in onze WZCentra die et beste van hunzelf hebben gegeven in deze moeilijke omstandigheden.
  Dolf Wieërs, RVB

  Like

 2. Het initiatief om de bewoners terug bezoek te laten ontvangen is een eerste stap in de goede richting. Er wordt echter met een groep zelfredzame, mobiele bewoners van assistentiewoningen totaal geen rekening gehouden. Een groot aantal van deze mensen gaan mentaal en fysiek dag na dag schrijnend achteruit. Zij verlangen naar meer zelfstandigheid om af en toe eens een stapje buiten te zetten. Deze mensen zitten volledig geïsoleerd in hun flat, mogen geen bezoek ontvangen en mogen niet samen eten. En dit nu al bijna 10 weken!!! En dat omdat er, spijtig genoeg, een verbinding is met het WZC.
  Nochtans is er een aparte ingang met eigen brievenbussen. Deze mensen zouden perfect onafhankelijk van het WZC hun flat kunnen in en uit wandelen.
  Zij krijgen nu ongeveer dezelfde behandeling als een gevangene! En dat terwijl de voorwaarde om daar te mogen wonen nét die zelfredzaamheid was. Ze hebben net zoals wij allemaal recht op beweging in de omgeving.
  De psychische en fysische gevolgen zijn nu al zichtbaar, en er is al 9 weken geen enkel perspectief. Wij vrezen voor een dramatische situatie…
  Deze zijn GEEN rusthuisbewoners en we willen graag het onderscheid zien!

  Like

 3. Ik heb geen woorden om de directie, het team, in het bijzonder de verpleging, verzorgers, vrijwilligers, de onderhoudsploeg al diegenen die hun steentje bijdragen om in deze aards moeilijke tijd door te gaan, men bijzondere dank aan te bieden , op gevaar van eigen besmetting.
  Men oprechte deelneming aan de families die een dierbaren verloren.
  Hopelijk kan ik binnen kort terug op bezoek komen.
  .

  Like

 4. Proficiat voor alle inspanningen die geleverd werden door het voltallige personeel in deze moeilijke coronatijden.
  Dankzij hun, maar ook de bewoners, die hun familie zo lang heeft moeten missen, en de familie is het aantal besmettingen heel laag gebleven.
  Ons respect en waardering hiervoor! 👍👍👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s