FAQ 4de week maart 2020

Wordt het afhalen en brengen van wasgoed beschouwd als een ‘essentiële verplaatsing’. ?

Ja, dat wordt als zodanig beschouwd en wel onder de rubriek: “verplaatsing om mensen in nood te helpen”. Sommige familieleden vragen veiligheidshalve te kunnen beschikken over een attest (bij eventuele controle). Hierbij in bijlage.

Uitbreiding van het aantal beeldbelmomenten

Wegens het groot aantal aanvragen hebben wij nu een extra dag (woensdag) toegevoegd om te kunnen beeldbellen. Het is echter niet mogelijk dit op elk ogenblik te organiseren (wij moeten immers personeelsleden vrijstellen die één en ander begeleiden).

Instructies inzake ‘hygiëne’ bij het brengen van goederen

In een aangepaste richtlijn (24 maart) adviseert het Agentschap “Zorg en gezondheid” om de “zakken” 24 uur apart te houden vooraleer ze aan de bewoners te overhandigen (en niet langer 3 dagen). Het is namelijk niet omdat er nog iets van virus wordt teruggevonden, dat dit ook voldoende is om een infectie te veroorzaken (minimaal infectieuze dosis). Volledigheidshalve geven wij het overdrachtsrisico weer: op plastic 72 uur, 48 uur roestvrij staal, karton, 24 uur. In uitgehoeste aerosoldruppeltjes slechts drie uur. Overdracht via besmette oppervlakken en voorwerpen is dus veel minder waarschijnlijk dan via rechtstreeks contact met uitgehoeste/uitgenieste druppeltjes

Voorts worden volgende richtlijnen gegeven voor het wassen:
➢ de was niet opschudden bij het invoeren in de wasmachine,
➢ wassen op een zo hoog mogelijk programma (bij voorkeur 60°),
➢ de was bij voorkeur in de droogkast drogen,
➢ de propere was opbergen in een propere plastiek zak, en vervolgens in een tweede propere zak verpakken,
➢ de plastiek zakken van het vuile linnen niet hergebruiken,

Verstrenging bezoekersverbod

Afgelopen woensdag werd beslist om het bezoekersverbod aan te scherpen. Om de kans tot besmetting verder in te dijken worden voortaan ook geen vrijwilligers noch geregistreerde mantelzorgers toegelaten. Dit was geen gemakkelijke beslissing, maar wij opteren nu maximaal voor veiligheid van onze bewoners door zo weinig mogelijk contacten toe te laten.

Wat is de actuele situatie in onze woonzorgcentra?

Wij hebben heden een 16-tal bewoners die geïsoleerd zijn (op basis van symptomen ‘hoesten’ of ‘koorts’). Deze bewoners verblijven minimaal 7 dagen in afzondering. Personeelsleden passen stringent alle voorzorgsmaatregelen toe. Inmiddels zijn ook een viertal bewoner terug uit isolatie geplaatst. Wij hebben heden geen enkele vastgestelde (gescreende) Corona bewoner.

Nu ook nieuws voor familieleden van assistentiewoningen

Op deze webblog werd nu ook een deel aangemaakt voor familieleden van onze 7 locaties waar er assistentiewoningen zijn. Ook hier zijn de richtlijnen van de overheid gewijzigd.

Het leven zoals het is…

Op deze weblog wordt, zoals aangekondigd, elke week vrijdag een aantal foto’s per campus gepost van ‘het leven zoals het vandaag geleefd wordt’. Wij maken een selectie van foto’s en voegen een woordje toe van de plaatselijke campusdirecteur. Daarnaast wordt per campus een ‘afgezonderde facebookpagina’ gelanceerd waarop veel meer fotomateriaal wordt gepost. U zal eerst wel een verzoek tot ‘aansluiting’ moeten indienen. Eén en ander gebeurt in het kader van de privacywetgeving. Wij hebben destijds bij de opname van uw familielid toestemming gevraagd om foto’s te mogen trekken. Mocht u echter de uitdrukkelijke wens hebben dat er geen foto’s worden genomen van uw vader/moeder/xx dan vragen wij u expliciet dit te melden via dit formulierbestand.

Naar formulierbestand
Maak u lid: ‘Vrienden van WZC Sint Franciscus Tongeren’

Maak u lid: ‘Vrienden van WZC Sint Elisabeth Hasselt

Maak u lid: ‘wzc Eyckendael Riemst’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s